Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στόχοι της κίνησης

Είδαμε μια έντονη πτώση των τιμών, καθώς ο ΓΔ από τα υψηλά των 910,99 μον. ως τα χαμηλά της  Πέμπτης 754,16 βρέθηκε να χάνει 17,2%.
Στην ανάρτηση της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου είδαμε τις πιθανές στηρίξεις του ΓΔ και επισημάναμε πως στο επίπεδο που βρισκόταν ο ΓΔ υπήρχε η διπλή στήριξη του ΚΜΟ50 και του Fibo fan. Πράγματι την επόμενη ημέρα ο ΓΔ αντέδρασε ανοδικά με το εντυπωσιακό +5,38%.
Οι υπόλοιπες στηρίξεις που αναφέραμε στην ανάρτηση της 1ης Νοεμβρίου ισχύουν και μπορεί να μας χρειασθούν στο κοντινό μέλλον.

Θα δούμε τη μεγάλη εικόνα του ΓΔ, με το παρακάτω εβδομαδιαίο διάγραμμα από το 2011 .
Ο ΓΔ φαίνεται να σκόνταψε στη γραμμή αντίστασης R και στη γραμμή 38,2% του Fibo fan της πτώσης από Φεβρ11 έως Ιουν12.
Επίσης βλέπουμε πως ο ΓΔ έχει προφανή στήριξη τη γραμμή τάσης S που σηματοδότησε όλη την άνοδο από τον Ιούνιο.

Προς τα κάτω, ο ΓΔ μπορεί να κάνει στηριχθεί στην S ή μπορεί να σπάσει την S και χρησιμοποιήσει κάποια από τις στηρίξεις που αναφέραμε, ή μπορεί όμως και να έχει τελειώσει οριστικά με τη διόρθωση.
Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετά στοιχεία για να εκτιμήσουμε αν τελείωσε ή που θα τελειώσει η διόρθωση, υπάρχουν μόνο στηρίξεις οι οποίες μπορούν να κρατήσουν ή να διασπασθούν.
Να έχουμε υπόψη μας πως οι πολιτικές, οικονομικές κ.α. εξελίξεις της επικαιρότητας έχουν ήδη εμφανισθεί στην κίνηση των τιμών. Άρα όταν ασχολούμαστε με Τ.Α. θα πρέπει να αγνοούμε την επικαιρότητα, αλλιώς οδηγούμαστε σε υπερεκτίμηση της.

Προς τα πάνω, αναμένεται ο ΓΔ να διασπάσει κάποια στιγμή το διπλό εμπόδιο της R και της γραμμής 38,2% του Fibo fan. Στην περίπτωση αυτή θα έχει σχηματισθεί ένας ανάποδος ΩΚΩ με γραμμή λαιμού την R. Ο ελάχιστος στόχος του σχηματισμού αυτού υπολογίζεται με τις δύο κάθετες γαλάζιες γραμμές στις 1265 μον. Στην περιοχή εκείνη υπάρχει και η αντίδραση 61,8% από την πτώση Φεβ11-Ιουν12, θεωρώ λοιπόν εξαιρετικά πιθανό τον τερματισμό της ανοδικής κίνησης στην περιοχή της έλλειψης.



Αντίστοιχα στο γράφημα του FTSE20, αν οι τιμές διασπάσουν την R, τότε πιθανός στόχος της ανοδικής κίνησης θα είναι η περιοχή 540-575 μονάδων.


Καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου