Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΓΔ

Απώλειες 2,81% έγραψε ο ΓΔ την εβδομάδα που μας πέρασε. Δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσουμε στην κίνηση αυτή. Ο ΓΔ από το επίπεδο επαναφοράς 38,2% του προηγούμενου ανοδικού γύρισε στο επίπεδο του 50%. Το σημείο που βρισκόμαστε είναι στήριξη καθώς υπάρχουν και προηγούμενοι πυθμένες, όπως δείχνει η μπλε γραμμή.
Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε και μια επιβράδυνση της πτωτικής κίνησης.

Τεχνικά η εικόνα δεν έχει χαλάσει ακόμα.
Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο ότι ο ΓΔ μπορεί να τερματίσει και εδώ τη διόρθωση ή να συνεχίσει παρακάτω με επόμενη στήριξη το επίπεδο 61,8%.
Ένα σημείο που δε μου αρέσει καθόλου, είναι ότι η αδυναμία που δείχνει ο ΓΔ τον οδήγησε κάτω από το προηγούμενο υψηλό των 1052 μον.

Πάντως η όλη πορεία δημιουργεί μια γενικότερη αίσθηση αδιαφορίας για το ΧΑ και πραγματικά σε κάνει να μη θέλεις να ασχολείσαι. Αυτό οφείλεται και στο ότι σημαντικό μέρος της ρευστότητας προορίζεται για τις ΑΜΚ των τραπεζών, αλλά και η γενικότερη κατάσταση αναμονής προκαλείται από αυτές.
Αν κάποιος βρίσκεται με μετοχές θα πρέπει να είναι ψύχραιμος και να έχει θέσει το σημείο στο οποίο θα βγει πωλητής ανά μετοχή, κάτι που κανονικά θα πρέπει να γίνεται από την αγορά.

Ένα θετικό στοιχείο στην εδώ και τρεις εβδομάδες κίνηση του ΓΔ, είναι η συνεχής μείωση του όγκου συναλλαγών, γιατί δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση ξεπουλήματος.
Χρονικά θα έδινα 3-4 συνεδριάσεις διόρθωσης ακόμα, δηλαδή έως Τετάρτη ή Πέμπτη, μετά από εκεί θα πρέπει να δούμε αντίδραση.

Καλή εβδομάδα!




2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Ηρακλή, να είσαι καλά.
    Δεν υπάρχει διάγραμμα ή εγώ κάνω λάθος;
    Τι λέω γιατί έχω σοβαρά προβλήματα με το ίντερνετ και μεγάλη καθυστέρηση εδώ εκτός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Πάνο, τώρα πρέπει να είναι εντάξει.
    Καλά να περνάς εκτός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή