Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

ΓΔ

Πολλές φορές αδυνατούμε να δούμε αυτά που είναι μπροστά μας και τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν και απίστευτη αρμονία. Κάτι ο τρόπος ζωής, κάτι το άγχος να πιάσουμε τον επόμενο στόχο ή την επόμενη κίνηση -πάλι ο τρόπος ζωής δηλαδή, μας αναγκάζουν να γινόμαστε υπερβολικά αναλυτικοί στις λεπτομέρειες χάνοντας όμως από την ουσία.
Στο σημερινό διάγραμμα, βλέπουμε την εικόνα του ΓΔ από την αρχή του 2011 έως σήμερα. Στο διάγραμμα αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κορυφή του Φεβρ 2011 και ο πυθμένας του Ιουνίου 2012, από  τα σημεία αυτά έχουμε ορίσει τα επίπεδα επαναφοράς Fibonacci, τα Fibonacci fan και τα τόξα Fibonacci.
Είναι εύκολο να παρατηρήσουμε πως συμπεριφέρονται οι τιμές όταν συναντούν τις γραμμές αυτές. Η συνάντηση της τιμής του ΓΔ με το Fibo fan 50% (το μεσαίο) τον Οκτ 2012, ταλαιπώρησε τις τιμές μέχρι το Δεκ 2012.
Προσέξτε πως το Fibo arc 50% (FA50) μαγνήτισε πραγματικά το ΓΔ, ακολουθώντας το από τις 1050
ως τις 800 μον. Επίσης το Fibo arc 61,8% (FA62) μαγνήτισε τις τιμές που το ακολουθούν από τις 1160 μον.
Για το Fibonacci fan 61,8% (FF62), θυμάμαι πως είχα αναφέρει σε κάποιο παλιότερο σχόλιο πως ήταν "πολύ σκληρό για να πεθάνει", ίσως αργότερα ψάξω να βρω το σχόλιο. Πραγματικά από το Γενάρη ως τον Απρίλη, είδε κι έπαθε ο ΓΔ να ξεφύγει απ' τo FF62. Προσωρινά όμως όπως αποδείχθηκε καθώς ξανάπεσε επάνω του. Πραγματικά "σκληρό καρύδι".

Αγαπητοί φίλοι, μου δημιουργεί εντύπωση η επιβεβαίωση των αριθμών αυτών στη μορφή που βρίσκονται, δηλαδή σε τόξο και βεντάλια καθώς εισάγουν και την έννοια του χρόνου κάτι που δε συμβαίνει στα επίπεδα επαναφοράς.

Στα καθημερινά μας τώρα, η προσωπική μου γνώμη για τη συνέχεια του ΓΔ είναι γνωστή. Με βάση το σχηματισμό της διευρυνόμενης σφήνας περιμένω καθοδική εξέλιξη. Μια ανοδική αντίδραση εδώ δεν χαλάει την εξέλιξη αυτή, αν βέβαια ο ΓΔ έχει δυνάμεις για ανοδική αντίδραση.
Επιπλέον της σφήνας και με όσα αναφέραμε πριν ο εγκλωβισμός του ΓΔ από το συνδυασμό των  FA62 και FF62, φανερώνουν πως οι τιμές ίσως δε θα ξεμπερδέψουν καθόλου εύκολα.
Και για να βάλω κι ένα σενάριο εργασίας, πόσοι περιμένουν έναν ακόμα πυθμένα στα επίπεδα του Ιουνίου 2012;Καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου