Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Γενικός Δείκτης


Η άνοδος του ΓΔ (αρχές Ιουνίου 470 μον, αρχές Σεπτ 640 μον) δημιουργεί και ανησυχία για τη διαφύλαξη του κεφαλαίου και των κερδών.  Υπάρχει λοιπόν η αίσθηση σε πολλούς ότι κάπου  εδώ λίγο πιο πέρα θα υπάρξει και μια διόρθωση. Ο ΓΔ την περασμένη Τρίτη πέτυχε τον πρώτο του στόχο και ξεπέρασε το υψηλό του Φεβρουαρίου στις 848 μονάδες.

Στο πρώτο γράφημα βλέπουμε το εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ, από το Φεβρουάριο του 2011.
Στο διάγραμμα το πιθανό σημείο αντίστασης στην ανοδική πορεία του ΓΔ είναι το σημείο Α.
Το Α βρίσκεται στη γραμμή αντίστασης 50% του Fibonacci fan και απέχει χρονικά δύο εβδομάδες  από τώρα, με το ρυθμό ανόδου που έχει ο ΓΔ. Δηλαδή 2 εβδομάδες ανόδου και μετά διόρθωση.
Στο διάγραμμα έχω σημειώσει και το σημείο Β, ας το έχουμε υπόψη μας στην περίπτωση που οι τιμές κατευθυνθούν προς τα εκεί στο μέλλον.
  Στο ημερήσιο διάγραμμα του ΓΔ παρατηρούμε μια ανοδική σφήνα, σχηματισμένη με μαύρες γραμμές. Ο σχηματισμός αυτός αν είναι έγκυρος θα δώσει καθοδική κατεύθυνση και σημαντική διόρθωση των τιμών.
Οι ΚΜΟ που βλέπουμε είναι οι εκθετικοί 30,50 και 200 ημερών και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως στήριξη σε διόρθωση.
Ανοδικά  η επόμενη αντίσταση είναι στις 910-920 μον. και μετά στις 960 μον.Αναμένουμε λοιπόν την κίνηση των τιμών και εδώ είμαστε να σχολιάσουμε την όποια εξέλιξη.

2 σχόλια:

 1. ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΣΦΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΔΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα mike48,
  Στο ανοδικό τρίγωνο η πάνω πλευρά είναι οριζόντια και η κάτω ανερχόμενη, στην ανοδική σφήνα και οι δύο πλευρές είναι ανερχόμενες. Άρα δεν είναι τρίγωνο.
  Στο ΓΔ η σφήνα δείχνει έγκυρη έχει 3 χτυπήματα στην πάνω πλευρά, 2 στην κάτω, όμως η επιβεβαίωση είναι το τελικό αποτέλεσμα.
  Στο FTASE και στο ΔΤΡ οι σφήνες δεν έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά και μπορεί να ακυρωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή