Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Για τη σημερινή πτώση, ΓΔ και ΔΤΡ

Υπήρξε μια εσφαλμένη εκτίμηση από την πλευρά μου η οποία ευτυχώς διορθώθηκε έγκαιρα.
  •  Στην ανάρτηση της Κυριακής 28 Οκτωβρίου με το ημερήσιο γράφημα, έγραφα πως δεν υπάρχει κάτι ανυσηχητικό στην πορεία του ΓΔ. Και έτσι ήταν, τίποτα δε προμήνυε τέτοια σημαντική πτώση κυττώντας το ημερήσιο γράφημα.
  • Σήμερα το πρωί και λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης άνοιξα το πεντάλεπτο του ΓΔ. Είδα τη διπλή κορυφή, έτσι ανέβασα αμέσως την σημερινή πρωινή ανάρτηση του ΓΔ. Μάλιστα στο διάγραμμα φαίνεται και η πρώτη πεντάλεπτη μπάρα της σημερινής συνεδρίασης. Μάλιστα έδωσα και ελάχιστο στόχο του σχηματισμού διπλής κορυφής, τις 800 μονάδες.
Η συνεδρίαση οδήγησε σε μεγάλη πτώση στο ΓΔ -6,28% και τεράστια πτώση στις τράπεζες, με τον ΔΤΡ να κλείνει στο -15,82%. Ο FTASE20 έκλεισε με πτώση -8,34%.,

Το παρακάτω γράφημα είναι πάλι το 5λεπτο του ΓΔ. Υπάρχουν δυο σχηματισμοί αντιστροφής, έγκυροι  και οι δύο και οι δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο ένας είναι η διπλή κορυφή, με κορυφές τις δύο με τις μεγάλες ελλείψεις. Ο άλλος είναι κεφάλι με ώμους με τις τρεις ελλείψεις. Η υψηλότερη κορυφή στις 911 μον.
Η γραμμή λαιμού και στους δύο σχηματισμούς είναι ίδια και σημειώνεται με την χοντρή κόκκινη γραμμή στις 855 μον.
Ο ελάχιστος στόχος 855-56=799 μον.  Ελάχιστος στόχος σημαίνει πως η πτώση κάτω από τη γραμμή λαιμού θα είναι τουλάχιστον 56 μονάδες ή και περισσότερο. Θα δούμε 799 μον και ίσως και χαμηλότερα.



Ας ρίξουμε μια ματιά στο ΔΤΡ, στο παρακάτω ημερήσιο γράφημα βλέπουμε πως ο δείκτης σκόνταψε στο επίπεδο fibo 61,8%.
Σε προηγούμενη ανάλυση της 21 Οκτ, έγραψα πως η λύση του τριγώνου στον RSI θα δώσει και κίνηση, το τρίγωνο λύθηκε καθοδικά οπως είδαμε σήμερα δίνοντας και την αντίστοιχη κίνηση.



Στο 15λεπτο διάγραμμα του ΔΤΡ παρακάτω, παρατηρούμε πως η διπλή κορυφή δίνει ελάχιστο στόχο τις 319 μον.


Το συμπέρασμα είναι πως η πτώση μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμα, θεωρητικά υπολείπεται ακόμα λίγο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου