Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

εβδομαδιαίο σχόλιο ΧΑ

Την εβοδμάδα που πέρασε το ΧΑ κινήθηκε ανοδικά όπως αναμέναμε και είχαμε σχολιάσει.
Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ από το 2011, παρατηρούμε πως ο δείκτης βρίσκεται σε περιοχή αντιστάσεων. Συγκεκριμένα ο δείκτης μας έχει συναντήσει τη γραμμή του Fibo Fan 61,8 η οποία αναμένεται να δημιουργήσει κάποια ταλαιπωρία. Με τις μωβ ενδείξεις παρατηρούμε τι έγινε τις δύο προηγούμενες φορές συνάντησης με Fibonacci fan, όπου είχαμε συσσώρευση ή οπισθοχώρηση για διάστημα από 2-3 έως και 8 εβδομάδες. Τώρα έχουμε και την τομή με τόξο Fibonacci, αναμένεται να παίξει κι αυτό το ρόλο του.

Παρόλα αυτά δεν αναμένω μεσοπρόθεσμη αλλαγή κατεύθυνσης εδώ. Ανοδικά οι στόχοι που υπολογίζω για τερματισμό του παρόντος ανοδικού σκέλους, δηλαδή  από τις 471 μ του Ιουνίου, φαίνονται στο διάγραμμα με τις πορτοκαλί γραμμές. Οι εκτιμήσεις αυτής της τελευταίας παραγράφου, έχουν γίνει από καιρό και αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα. Στην καθημερινότητα μας καλό είναι να βλέπουμε την αγορά βήμα βήμα.



Στο ημερήσιο διάγραμμα του 25άρη  παρακάτω. παρατηρούμε πως την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης μας στηρίχθηκε στην S όπως αναμέναμε, πέρασε τη Ν και έκανε και νεώτερο τοπικό υψηλό. Ο δείκτης προσεγγίζει τη γραμμή R, των υψηλών του Φεβρ 2012, γεγονός που αναμένεται να δώσει κινητικότητα στους πωλητές και συνολικά στην αγορά να μετρήσει τις δυνάμεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου