Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

σχόλιο ΓΔ

Εξαιρετική η εβδομάδα που πέρασε για τον ΓΔ και το ΧΑ με κέρδη 2,17%, εκτός των τραπεζικών μετοχών όπως συμβαίνει τους τελευταίους 4-5 μήνες.

Ο ΓΔ πέρασε με σχετική ευκολία το τόξο Fibonacci που ορίζεται από Φεβρ 2011 - Ιούνιο 2012 καθώς και το αντίστοιχο fan, ελπίζω να μην έχει κάποια επιστροφή εκεί.
Πλέον αντικρίζει το προηγούμενο τοπικό υψηλό των 1053 μον. (μωβ γραμμή Τ). Ανοδική διάσπαση του επιπέδου αυτού θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη των στόχων που φαίνονται με τις πορτοκαλί γραμμές.

Καθοδικά σε περίπτωση αποτυχίας διάσπασης της γραμμής Τ, οι στηρίξεις για το ΓΔ είναι με τη σειρά οι 982, 938, 905, 870.




Η προσωπική μου γνώμη εδώ και πολύ καιρό είναι πως η άνοδος θα έχει συνέχεια. Οι διορθώσεις είναι υγεία και δίνουν την ευκαιρία ενίσχυσης της ανοδικής τάσης, αλλά δεν εκβιάζονται και δεν έρχονται επειδή τις περιμένουμε ή γιατί ανέβηκε πολύ ο δείκτης χωρίς ουσιαστική διόρθωση κ.α.
Ας πάρουμε από την κίνηση του ΧΑ αυτό που μπορούμε, αν πράγματι βρισκόμαστε σε μια μακροχρόνια αλλαγή κατεύθυνσης τότε είμαστε στα πρώτα βήματα της και είναι φυσικό πως κυριαρχεί ο φόβος.

Καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου