Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

FTASE40

Στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρατηρούμε το σχηματισμό διπλής κορυφής με έγκυρη καθοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού Ν. Παρατηρούμε επίσης πως ο δείκτης έχει περάσει ανοδικά τη Ν και βρίσκεται στη διαδικασία ακύρωσης του σχηματισμού.
Ο 40άρης στηρίχθηκε από τον ΚΜΟ50 και έχει εμπόδιο τον ΚΜΟ3.

Στην περίπτωση που διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ30, ενδεχόμενο που είναι και το πιθανότερο να συμβεί, τότε ο δείκτης μπορεί να προσεγγίσει τα προηγούμενα υψηλά στις 1335 μονάδες.

Στην περίπτωση που κινηθεί καθοδικά, οι στηρίξεις είναι με τη σειρά:
Ο ΚΜΟ50, ο ΚΜΟ200 και η γραμμή τάσης από τον Ιούνιο 2012.


4 σχόλια:

  1. Για το φίλο Γιάννη karaefthimiou23 που το ζήτησε.

    Όι καλές μετοχές του 40άρη όπως και οι καλές μετοχές του 25άρη, με καλό κλίμα πιστεύω πως θα απογειωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χέρκουλες,σ'ευχαριστώ.Για να δούμε τώρα αν θ'αντέξει στην επιστροφή το 1219-1222.

    Η σημειολογία περί FTSEM είναι ότι σε κάθε ανοδικό κύκλο του χρηματιστηρίου μιας χώρας,οι εταιρείες μεσαίας και μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν τον πρώτο λόγο στις αποδόσεις,διότι μετά από μια μεγάλη κρίση βρίσκουν περισσότερο ελεύθερο έδαφος(σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα,ότι δηλαδή ωφελούνται τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές)να κινηθούν και να μεγαλουργήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη μπορεί να κατέβει μέχρι και 1170 χωρίς να υπάρξει τεχνικά πρόβλημα.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ.
    Πιστεύω μάλιστα πως είμαστε στην αρχή ενός νέου πολυετούς ανοδικού κύκλου και όχι σε κάποια αντίδραση στην πτώση από το 2007. Αυτό όμως μόνο ο χρόνος μπορεί να το επιβεβαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο σκεπτικό έχω με το δικό σου και όπως πολύ σωστά ανέφερες ο χρόνος θα δείξει.Υπάρχουν περιπτώσεις μεγάλων bull markets που επιβεβαιώθηκαν μετά από 7-10 χρόνια,όταν ξεκινούσε το 3άρι τους για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή