Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

FTSE25

Στο ημερήσιο διάγραμμα του 25άρη παρατηρούμε πως η εβδομάδα που πέρασε είχε καθημερινά απώλειες για το δείκτη. Επίσης ο 25άρης έχασε τη γραμμή τάσης Ν και κατέφυγε στη στήριξη της S.

Η πτωτική επιμονή του 25άρη, δημιουργεί ανησυχία για τη συνέχεια της κίνησης, γιατί η έγκυρη απώλεια της S θα οδηγήσει το ΧΑ σε περιπέτειες. Από την άλλη ο δείκτης μας έχει συνηθίσει να παίζεται στο όριο.

Στο σημείο αυτό λοιπόν είναι παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη παρόλο που η προσωπική μου θέση είναι σαφώς με την ανοδική πλευρά. Για το λόγο αυτό θα ορίσουμε δύο όρια, ένα ανοδικό και ένα καθοδικό που η διάσπαση τους θα σημαίνει και κίνηση προς την κατεύθυνση εκείνη.
Η έγκυρη ανοδική διάσπαση της N, δηλαδή τιμή Ν+3% την ημέρα της διάσπασης καθώς και η παραμονή στις υψηλές τιμές πάνω από 2-3 ημέρες θα σημαίνει τη συνέχιση της ανοδικής προοπτικής του ΧΑ.
Ανάλογα η έγκυρη καθοδική διάσπαση της S, δηλαδή τιμή S-3% την ημέρα της διάσπασης καθώς και η παραμονή στα χαμηλά για πάνω από 2-3 ημέρες θα σημάνει την καθοδική πορεία του ΧΑ.
Όσο το ΧΑ θα παραμένει ανάμεσα στα όρια αυτά η αβεβαιότητα θα συνεχίζεται.

Καλή εβδομάδα!


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Χέρκουλες,τον FTSEM και τα μάτια σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Γιάννη,
    Συμφωνώ ότι θα υπαραποδώσει, θα ανεβάζω διάγραμμα κι εδώ πιο συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή